Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه بی مدیریتی‌ها و بی تدبیری‌ها باعث شده تا صندوق‌های بازنشستگی امروز به مشکل بخورند، درباره افزایش سن بازنشستگی در بودجه ۱۴۰۱، گفت: نمی‌توانیم به یکباره قانون ۴۰ ساله را از بین ببریم چون نه تنها کارگران بلکه کارکنان دولت هم زیربار آن نخواهند رفت.

علی اصلانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره افزایش سن بازنشستگی در لایحه بودجه ۱۴۰۱، اظهار کرد: اینکه می‌خواهند سن بازنشستگی را دو سال افزایش بدهند به زیان کارگران و کارمندان است و از نظر شرعی و قانونی درست نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگری با کارفرمای خود قراردادی را امضا کرده و مشغول کار شده است و هیچکدام اعتراضی ندارند ولی حاکمیت به یکباره به فکر افزایش دو سال سابقه نیروی کار برای بازنشستگی افتاده است.

وی افزود: با کدام قانون می‌خواهند این کار را انجام دهند و قانون چهل ساله را از بین ببرند؟ لذا در مورد تصویب این مسأله در بودجه باید به هوش باشیم چون نه تنها کارگران بلکه کارکنان دولت هم زیربار آن نخواهند رفت و ما اعلام کردیم که احتمال مسایل امنیتی و اعتراضات کارخانه ها وجود خواهد داشت.

به گفته رئیس کانون شورای کار اسلامی کار البرز  نمی‌توانیم به یکباره بعد از ۳۰ سال کار دو سال سنوات بازنشستگی را افزایش بدهیم و مبنای پرداخت را هم سه سال آخر در نظر بگیریم و به این ترتیب حقوق بازنشستگی افراد را کاهش دهیم.

اصلانی با بیان اینکه بی مدیریتی‌ها و بی تدبیری‌ها باعث شده تا صندوق‌ها امروز به این وضعیت بیفتند، اظهار کرد: صندوق‌ها به جای آنکه حق بیمه‌های واریزی را در کارهای مولد سرمایه‌گذاری کنند امروز خود به بودجه دولت وابسته شدند؛  دست اندازی دولت‌ها به منابع صندوق ها هم در بروز این وضعیت اثرگذار بوده و باعث شده بعد از ۴۰ سال به مشکل بخوریم.

وی با بیان اینکه اکثریت نمایندگان مجلس می‌گویند که با این پیشنهاد در بودجه مخالف هستند، افزود: بیشتر نمایندگان نظرشان نسبت به این موضوع منفی است چون نه از نظر شرعی و نه از نظر قانونی درست نیست. از طرفی این مسأله یک ایراد قانونی دارد و آن این است که نمی‌توانند در بودجه سنواتی یک ساله آن را بگنجانند و قانون  ۴۰ ساله را از بین ببرند.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار درباره محاسبه سه سال آخر بازنشستگی در این پیشنهاد گفت: بر اساس قانون تامین اجتماعی، بازنشستگی اینگونه محاسبه می‌شود که میانگین حقوق دو سال آخر بازنشستگی فرد را محاسبه و جمع می‌کنند و بر مبنای آن حقوق بازنشستگی در نظر می‌گیرند. ما به نمایندگان اعلام کردیم کسی که در سال ۱۴۰۰ و با قانون فعلی بازنشسته می شود فرضا ۱۴ میلیون تومان حقوق می‌گیرد ولی با تصویب این مسأله در لایحه ۱۴۰۱ باید سال آینده ۶ میلیون تومان بگیرد. چطور می‌توانیم به بازنشستگان امسال، ۱۴ میلیون تومان حقوق بدهیم ولی حقوق بازنشستگان سال آینده را کاهش دهیم؟ این از نظر شرعی، عرفی و قانونی جایز نیست.

اصلانی تاکید کرد: همین همهمه اکنون آماری را شایع کرده که نزدیک  ۳۰۰ هزار نفر از کارکنان تابع تامین اجتماعی درخواست بازنشستگی دادند چون نگرانند اگر بمانند برای سال آینده حقوق کمتری می‌گیرند.

رئیس کانون شورای کار اسلامی کار البرز با بیان اینکه این طرح فعلا برای مستخدمین دولت و کارکنان تامین اجتماعی است ولی در مورد محاسبه حقوق سه سال آخر کارگران را هم دربر می‌گیرد، نسبت به تبعات  تصویب این گونه طرح های پیشنهادی هشدار داد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا تامین اجتماعی و دیگر صندوقها اقدام به جذب نیروی بیکار آماده به کار و افزایش مبلغ پرداخت حق بیمه نمی‌کنند؟ اینطور پاسخ داد: الان در وزارت آموزش و پرورش استنباط این است که اگر فرضا تا پایان سال ۶۰ هزار معلم بازنشسته شوند، آموزش و پرورش از کجا پولش را تامین کند و ۶۰ هزار نیرو را جایگزین کند؟ لذا این پیشنهاد را می‌دهند و سن بازنشستگی را دوسال بالا می‌برند تا نفسی بکشند.

اصلانی خاطرنشان کرد: در مورد مشاغل سخت و زیان آور هم این قاعده استوار است و کارگران بعد از سالها کار دچار فرسودگی جسم و از کار افتادگی می شوند و انصاف نیست هم سن بازنشستگی آنها را بالا ببریم هم حقوقشان را کاهش دهیم لذا معتقدم باید برای منابع صندوقها فکر دیگری کرد چون کارگران و کارمندان گناهی نکرده‌اند که بعد از سی سال کار بخواهند خود را بازنشسته کنند.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار در پایان گفت: از  ۲۳ صندوقی که در کشور وجود دارد تنها صندوقی که وضعیت آن خوب بوده و ورشکسته نیست، صندوق روستاییان و عشایر است؛ آن هم به این دلیل که تازه تأسیس است و فعلا پول جمع می کند اما باقی صندوق‌ها مشکل دارند. در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی ماهانه ۱۷ هزار میلیارد تومان درآمد دارد، ولی ۲۳ هزار میلیارد تومان باید پرداخت کند لذا برای ورودی و خروجی صندوقها باید چاره اساسی اندیشیده شود چون افزایش سن بازنشستگی نمی‌تواند یک راهکار دائمی و منطقی باشد.

منبع: الف

کلیدواژه: افزایش سن بازنشستگی تامین اجتماعی اسلامی کار صندوق ها سال آخر دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۶۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصی رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال؛ جهش تولید با مشارکت مردم با حضور سید احسان قاضی زاده، نماینده مجلس شورای اسلامی، حامد فروزان، دستیار مردمی سازی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مهدی شاهدانی، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع)، مهدی سلیمانی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع)، شهرام محمدی، رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی و مهدی مسکنی، سید سجاد پادام رئیس دبیرخانه تبصره ۱۸ کشور، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به همراه معاونین و مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره هلدینگ‌های تابعه صندوق بازنشستگی کشوری و به همت مؤسسه راهبردهای بازنشستگی صبا برگزار شد.

در این نشست که نخستین جلسه از سلسله نشست‌های هم اندیشی صندوق بازنشستگی کشوری در سال جدید است و بر اساس شعار امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب” جهش تولید با مشارکت مردم” نام گرفته، موضوع مردمی سازی در اقتصاد و کاربردهای آن در صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت‌های تابعه از سوی صاحب نظران حاضر در جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

این نشست با توجه ویژه نامه شعار سال، “راهبردهای صبا” که توسط مؤسسه راهبردهای بازنشستگی صبا تألیف شده است برگزار شد و نویسندگان این ویژه نامه به ارائه ای کوتاه آن پرداختند.

علی زند وکیلی، سرپرست مؤسسه راهبردهای بازنشستگی صبا، در ابتدا این نشست تخصصی با اشاره به وظیفه پژوهشی این مؤسسه و بیان نکاتی در زمینه شعار سال ۱۴۰۲، گفت: مؤسسه راهبردهای بازنشستگی صبا به عنوان نهاد پژوهشی صندوق بازنشستگی، یکی از اولین مؤسسات علمی است که با توجه به تأکیدات آقای مسکنی در زمینه مشارکت مردم در راستای جهش تولید، پژوهش کرده است و مدلی متناسب با برخی از شرکت‌های صندوق بازنشستگی برای محقق شدن شعار سال ارائه کرده است.

در ادامه محمد سلیمانی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) به ارائه پژوهش مردمی سازی پرداخت و مدل‌های مختلفی در زمینه مشارکت مردم در تولید را تعریف کرد.

وی با اشاره به مدل‌های موفق و ناموفق جهانی، گفت: اقتصاد حاکم بر ایران تاکنون متناسب با مردمی سازی نبوده و وزنی که باید به حلقه‌های میانی در اقتصاد می داده، را تاکنون نداده است.

وی در ادامه گفت: مشارکت مردم در تولید حاصل نمی‌شود مگر این که شأن و کرامت مردم حفظ شود و احساس کنند که در وضع قوانین هم مشارکت دارند. مردم باید احساس کنند که اگر در فضای مشارکتی شرکت کنند پاداش می‌گیرند و باید ابزارهای متناسب این قضیه طراحی شود.

وی با ارائه‌ای از مدل‌های حکمرانی در زمینه مشارکت مردم افزود: ما در حکمرانی علاوه بر هدف گذاری می‌بایست ابزارهای متناسب با آن را در حلقه‌های پایین‌تر طراحی کنیم تا بتوانیم دستور رهبری را جامه عمل بپوشانیم، ما در تلاش هستیم که با کمک از ابزارهای نوین و دیجیتال بستر مشارکت مردم در شرکت‌ها را فراهم کنیم و برای مردم و بنگاه‌های اقتصادی سود و درآمد به ارمغان بیاوریم.

در ادامه نشست سینا شیخی، معاون دانش و پژوهش مؤسسه راهبردهای بازنشستگی صبا با اشاره به تحقیقات و مدل سازی هایی که برای برخی از شرکت‌های معروف و با ارزش صندوق بازنشستگی صورت گرفته است گفت: با توجه تجربیات گذشته، اگر در مسیر مردمی سازی و افزایش مشارکت مردم، مجلس شورای اسلامی ریل گذاری درستی انجام ندهد و برخی از اشتباهات گذشته را انجام دهد، قطعاً این هدف محقق نخواهد شد و آسیب جدی خواهیم دید.

احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اتفاقات اخیر مجلس در موضوع مولد سازی و برخی از مشکلات در این موضوع، گفت: باید به شکلی کار کارشناسی و پژوهشی در زمینه مشارکت مردم صورت بگیرد، که در آن تجربیات موفق و ناموفق داخل و خارجی لحاظ شده باشد و در میدان عمل به صورت میدانی اجرا و مورد بررسی مستمر قرار گفته باشد تا مدل متناسب استخراج شود وگرنه با کار تئوری صرف نمی‌توان به نتیجه رسید. در ادامه وی با بیان اقدامات مجلس در دوره‌های مختلف برای بهبود وضع معیشت و رفاه مردم، گفت: ما در مجلس تمام تلاش خود را برای تحقق شعار سال انجام می‌دهیم اما تجربیاتی در اجرای تبصره ۱۶ و تبصره ۱۸ قانون داریم که از ابتدا با آزمون و خطاهایی مواجه بوده است که در آن گاه نقاط ضعف و قوتی حاصل شده است که متأسفانه در برخی از مواقع موجب رضایت روانی مردم نشده است.

مهدی مسکنی، مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: به نظر من از نوروز ۱۴۰۱ مسیر مدیریت اجرایی کشور توسط رهبری مشخص شده است و ایشان فرمودند که “دلسوزان نظام را دعوت می‌کنم راه‌های مشارکت مردم در اقتصاد را پیدا کنند” و امسال هم شعار سال را جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری کردند که این مشخص می‌کند رهبری نسبت به این موضع دغدغه دارند و وظیفه ماست که در این مسیر قدم برداریم. وی با اشاره به میزان نقدینگی در دست مردم و میزان آن، گفت: اگر مردم این نقدینگی را به سمت هر بازار غیر مولدی سوق دهند باعث آثار ترمی می‌شود و باید در صندوق به راه‌های جذب این سرمایه‌ها بیندیشیم؛ رهبری در سال ۹۳ به مشارکت مردم اشاره می‌کنند و در آن سال بیان می‌کنند که ” اقتصاد مردمی با اراده مردم، سرمایه مردم و حضور مردم تحقق پیدا می‌کند اما دولتی نیست” و این سخن به ما نشان می‌دهد که بنا به نیاز مردم باید پیش برویم، نه مردم بنا بر نیاز دولت؛ این سخن مشخص هست ولی متأسفانه فعلاً مدل کاملی برای این موضوع در کشور موجود نیست و این موضوع باعث عدم واگذاری صحیح شرکت‌های دولتی به مردم شده است.

مهدی مسکنی با بیان تجربیات موفق مشارکت مردم در کرونا و برخی از تجربیات ناموفق خصوصی سازی شرکت‌های دولتی در دولت گذشته، گفت: مدل مردمی سازی و تعاون همخوانی‌های بسیاری دارد و به نظر می‌رسد در این پژوهش ارائه شده این بحث در نظر گرفته شده است، مفهوم تعاون در کشور ما از گذشته بوده است ولی متأسفانه پوسته حقوقی تعاونی در کشور گوشه‌های منفی هم دارد که لازم هست این نکات موضوع پژوهش‌های دیگر قرار گیرد تا بتوان به مدل درست مردمی سازی و ارتباط آن با تعاون برسیم.

حامد فرزوان، دستیار مردمی سازی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان نکاتی نسبت به طرح مردمی سازی ارائه شده در این نشست، گفت: در بحث مردمی سازی بیانات رهبری به ما نشان می‌دهد که باید آحاد مردم مشارکت داشته باشند، نه فقط سرمایه داران؛ همه مردم می‌توانند در تولید مشارکت کنند. در بخش خصوصی مؤلفه سرمایه مهم است ولی در بحث مردمی سازی ما به دنبال سازوکاری باید باشیم که فقط مؤلفه سرمایه لحاظ نشده باشد و همه مردم بتوانند به هر شکلی مشارکت کنند.

در انتهای نشست مصطفی صالحی راد، رئیس هیئت مدیره مؤسسه راهبردهای بازنشستگی صبا با بیان ظرافت‌های تعامل با مردم و اهمیت برند شرکت در اعتماد مردم برای مشارکت و مردمی سازی، گفت: در طرح‌های مردمی سازی مورد پژوهش این مؤسسه تعاملات و مذاکراتی مفصلی با نهادهای مردمی و خیریه همچون آستان قدس صورت گرفته است. نهادهای مختلفی هستند که دغدغه تحقق شعار سال را دارند و اگر در مدل مردمی سازی شرکت‌ها مشارکت آنها را داشته باشیم، حتی تسهیلات مناسبی جهت مشارکت آحاد مردم می‌توانیم به مردم بدهیم و از ظرفیت این نهادها استفاده کنیم.

کد خبر 6098583

دیگر خبرها

  • رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده
  • وزیر کار تکلیف افزایش حقوق کارگران را روشن کرد
  • حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی طبق قانون افزایش یافته است
  • کارگران درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی حقوق را به دیوان عدالت اداری داده اند
  • مژده به کارگران ، مجلس بیخیال تعیین حقوق کارگری شد
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد
  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است/ توافق حاصل نشد
  • یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟